زندگی نامه

kheirandish18دکتر عبدالرسول خیراندیش فرزند مرحوم حاج شکرالله خیراندیش در سال ۱۳۳۶ در شهر برازجان به دنیا آمد و تا سطح دیپلم در زادگاه خود تحصیل کرد. وی در سال ۱۳۶۳ از دانشگاه فردوسی مشهد در رشته تاریخ با اخذ دانشنامه ی لیسانس فارغ التحصیل شد. پس از یکسال تدریس در مراکز تربیت معلم شیراز و برازجان، برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه تهران شد. در سال ۱۳۶۶ دوره ی کارشناسی ارشد را به پایان برد و در سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش مشغول به کار شد. در سال ۱۳۶۹ برای طی دوره ی دکترا به دانشگاه تربیت مدرس راه یافت. و در سال ۱۳۷۴ این دوره را به پایان رساند.

دکتر خیراندیش  عضو هیئت علمی بخش تاریخ  دانشگاه شیراز است. از سال ۱۳۷۹ از درجه استاد یاری  به درجه ی دانشیاری ارتقاء یافت. نخستین اثر نوشتاری وی جزوه ای تحقیقی با نام ” اسطوره شناسی” است که در سال ۱۳۶۰ منتشر شد و برای دانشجویان رشته ی تاریخ به عنوان مآخذ معرفی گردید. همچنین در سالهای ۱۳۶۱ و ۱۳۶۲ یک دوره “تاریخ جهان” و نیز “روش تحقیق در علوم اجتماعی” را نگاشت که هر دو کتاب از طرف وزارت آموزش و پرورش در دانشسراهای تربیت معلم تدریس می شد. از سال ۱۳۶۴ با پیوستن به سازمان پژوهش وزارت آموزش و پرورش، کار تالیف کتاب های درسی را آغاز نمود. نگارش کتاب تاریخ ایران و جهان برای دوره ی دبیرستان کتاب های تاریخ دوره ی راهنمایی (اول، دوم وقسمتی از سوم) و نیز کتاب تاریخ شناسی دوره ی پیش دانشگاهی ، همچنین  دو کتاب تاریخ کشورهای مسلمان و تاریخ جهان برای مراکز تربیت معلم حاصل تلاش سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۱ است.

دکتر خیراندیش بنیانگذار مجله رشد آموزش تاریخ، در وزارت آموزش و پرورش است. همچنین پایه گذار مجله کتاب ماه تاریخ و جغرافیا است که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ و منتشر می شد. تدریس در دانشگاه های زاهدان، تربیت معلم تهران، دانشکده روابط بین الملل وزارت امورخارجه و دانشگاه تربیت مدرس، بخشی از تلاش های علمی ایشان در فاصله ی سال های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۲ است. وی همچنین از سالها پیش عضو شورای برنامه ریزی تاریخ در وزارت علوم بوده و برنامه ریزی بخش قابل توجهی از درس های دوره ی لیسانس و دکترا را به عهده داشته است.

دکتر خیراندیش همچنین در کنفرانس های متعددی شرکت داشته است از جمله: در کشور ترکیه در دو کنفرانس بین المللی با نام های “فتح استانبول” و نیز “کنفرانس مشترک مورخان ایران و ترکیه” با ارائه دو مقاله علمی با اهمیت با عنوان”انعکاس فتح استانبول در نامه ی ایرانی” و “انتقال حماسه های ایرانی به آناتولی” ، ایراد دو سخنرانی در دانشگاه لندن، ارائه مقاله”صید مروارید در خلیج فارس” در کنفرانس ایران شناسی پاریس، “تاتارها در منابع متقدم عصر مغول” در روسیه، “مسیر تجارت خیوه و بخارا” در ازبکستان.